Temple of Elemental Evil: A Greyhawk Adventure

27 09 2007

Du kan vara ond eller god, kaotisk eller laglydig i sagovärlden Oerth, eller bara vanligt hederligt korkad. I Temple of Elemental Evil (ToEE) kontrollerar du in i minsta detalj en grupp äventyrare insorterade efter Dungeons & Dragons moraliska kompass. Lagen är inte alltid god, och kaos är inte detsamma som ondska.

Det stora säljargument är att ToEE i möjligaste mån återger Dungeons & Dragons regelutgåva 3,5. Enligt den 180 sidor tunna manualen kan du dock njuta av ToEE även om du inte är intresserad av att kasta tärning. ToEE är ett spel fullt av möjligheter. Rollpersonerna har mängder av förmågor och färdigheter och de omgångsbaserade striderna ger möjlighet att utnyttja dem alla. Du kan slåss defensivt, sätta krokben, göra utfall och fintar, överrösta magi med sång, distrahera, undvika att skada, flankera och så vidare. Möjligheterna begränsas bara av rollpersonernas förmågor. Men bland alla tärningsslag och färdighetsvärden kan det ibland vara svårt att hitta den sanna spelglädjen.

Goda och laglydiga spelare inleder sitt äventyr med att förhindra ett överfall mot en handelsresande för att sedan eskortera karavanen till en idyllisk liten by där äventyret fortsätter. För ondskefulla busar börjar ToEE istället när de eldar upp en kyrka tillägnad Sankt Cuthbert och råkar få höra att det finns fler brännbara kyrkor i en idyllisk liten by alldeles i närheten, vilket givetvis lockar dem att fortsätta sitt äventyr där.

De mysiga småhusen, lummiga skogarna och kusliga templen är detaljerade och vackra som oljemålningar. Trädkronor svajar stämningsfullt och löv virvlar i vinden. Personer och monster är detaljerade och vapen, utrustning, kläder och utseende återges alla noggrannt. Musiken är mycket professionell och skapar en bra stämning. De mer än hundra olika typerna av monster har alla unika ljud och nyfikna får nu veta hur tremeterskräftor låter.

Betyg 3
Utvecklare: Troika Games
Förläggare: Atari

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: