X-Men Legends

27 09 2007

Bekämpa förtryck, försvara de oskyldiga och kasta en bil på skurkarna. X-Men Legends är en modern saga om intolerans, rasism och superkrafter. I 35 år har serierna om X-Men beskrivit en alternativ nutid där muterade människor föds med fantastiska förmågor och möts av mångas misstro och hat i en detaljerad omskrivning för kampen mot rasism. Mutanterna i X-Men arbetar för fred och samförstånd, men de har mäktiga motståndare bland både vanliga människor och andra mutanter.

Spelaren introduceras till denna värld genom Alison Crestmere, en ung mutant och nybliven student vid Xaviers skola för begåvade ungdomar. Patrick Stewart repriserar här sin filmroll som X-Mens mentor och grundare Professor Charles Xavier, och är förnuftets röst i konflikten. Samtliga röster är anmärkningsvärt väl valda, speciellt med tanke på den stora variationen av hjältar och skurkar från hela världen.

X-Men Legends bjuder på 30 timmars konstant underhållning ensam eller i goda vänners lag. Det är lätt att börja spela, men det finns också mycket att lära sig och många sätt att utveckla hjältarna när de blir mer erfarna. Hjältarna kompletterar varandra och arbetar bättre i grupp, så det är roligast att spela med vänner. När man spelar ensam sköter de övriga hjältarna sig själva efter förutbestämda order, vilket fungerar förvånansvärt bra utan att bli komplicerat eller frustrerande.

Utseendemässigt tar X-Men Legends mycket från serierna med klara färger och tydliga linjer hellre än realism. Bilar, maskiner och väggar rasar och exploderar ljudligt när supermänniskorna kämpar. Mycket av omgivningen kan slås sönder eller lyftas och kastas av de mäktigaste mutanterna och det känns som att man påverkar och förändrar spelets värld med sina handlingar. Musiken hörs inte mycket; det finns inget genomgående ledmotiv, men den är stämningsfullt och välgjort när det hörs. X-Men Legends kan vara det mest underhållande actionrollspelet någonsin, trots hård konkurrens.

Betyg 4

Utvecklare: Raven

Förläggare: Activision

Spelet finns till Playstation 2, GameCube och Xbox

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: